lørdag 24. mars 2018

Glutenfrie hamburgerbrød til turen!



Hamburger er eit godt alternativ til turmat om ein vil ha anna turmat enn pølse med brød. Desse hamburgerbrøda er raske og enkle å lage, og kan også fint nyttast som rundstykker.

Oppskrifta er i utgangspunktet henta frå bloggen www.pappautengluten.no - ein blogg med mange gode glutenfrie oppskrifter, så det er absolutt verdt å ta ein tur innom for å finne inspirasjon til baking eller matlaging!

Deiga er som nemnt raskt å lage, men må ha litt hevetid.

Ingredienser: 
6 dl semper mix (eller anna glutenfri mjølblanding - eg brukte semper mix med fiber)
1 pk tørrgjær
1 ss fiberhusk
2 ss sukker
1 ts salt
2 ss olivenolje
3,5 dl lunkent vatn (kan bytte 1,5 dl med mjølk om du ynskjer).

I tillegg hadde eg oppi (men er ikkje naudsynt):
1 ss fibrex
ein dæsj chiafrø
1 kork eplecidereddik

Fibrexen, chiafrø og eplecidereddiken rørte eg ut i vatnet saman med fiberhusken.

Eg hadde også i ei neve havregryn som eg blanda med det tørre.
Det er nok heller ingenting i vegen for å ha i litt raspa gulerøtter om du vil det.

Slik gjer du det:
Start med å ha fiberhusk i vatnet. Då blir det ei geleaktig blanding. La dette stå 10 minutt. Tilsett 2 ss olivenolje i blandinga og la det stå eit par minuttar til.

Ha dei tørre ingrediensane i ein bakebolle og tilsett vatn. olje og fiberhusk. Rør godt og elt deigen til du har ein jamn, fin deig. Gjerne minst 10 minutt.

La deigen heve på ein lun stad i ca. 1 time.

Trill ut rundstykker eller bruk ei skei til å forme rundstykker direkte på bakeplata. Pensle med egg eller mjølk, og ha gjerne sesamfrø, havregryn eller solsikkekjerner på toppen. La rundstykka etterheve i ca. 30 minutt. Eg brukar å fylle vasskummen med varmt vatn og lar bakeplata stå over dampen frå vatnet.

Steikast i forvarma omn på 200 C i ca. 15 minutt.


Eg fekk 9 store hamburgerbrød av denne oppskrifta. Skal du nytte dei som rundstykker, kan du gjerne lage dei litt mindre og få fleire. Doble gjerne oppskrifta når du først er i gong :)

PS. Er deiga for hard, tilsett litt meir vatn/mjølk. Er det for klissete, tilsett meir mjøl. Om du formar rundtstykka med skei, kan gjere deiga vere litt klissete. Dei held seg då saftigare lenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!