torsdag 31. juli 2014

Rørstadstølen - utsyn over Viksdalsvatnet

Rørstadstølen ligg langs Viksdalsvatnet i Gaular, og gjev flott utsyn over vatnet opp mot Viksdalen og flotte fjelltoppar som Holstnipa, Svarteknibba og Kjelstadnakken.

Turen er skilta frå riksvegen når du køyrer langs med Viksdalsvatnet, og etter å ha gått opp bilvegen til øvste garden i Rørstadbotnen, er det ein god og tydeleg sti som startar ved enden av ein stor steingard nedanfor garden. Stien er også merka og det er sett opp skilt med stadnamn på veg oppover. Turen er omlag 2 km, så du går den greitt på 30- 45 minutt ein veg. Det går også ein sti vidare opp frå stølen, men denne er i ferd med å bli noko mindre synleg. Vi følgde denne om lag 500 meter oppover før vi snudde, men hadde vi gått vidare kunne vi til slutt komt på ein topp som heiter Snøheia.

Turen startar ved Vikane, og du går bilvegen opp til Rørstadbotnen, og deretter på god og merka sti vidare. Rørstadstølen med raud ring. 
Ved enden av denne steingarden på Rørstadbotnen startar den merka stien. Om du går opp i utkanten av bøen, slepp du å gå gjennom tunet. 


Etter ein halvtimes rask gange er du på stølen. Går du vidare opp til fjellet i bakgrunnen, kjem du etterkvart på Snøheia. 

Flott utsyn over Viksdalsvatnen med Viksdalen sentrum i enden av vatnet. Fjellet Holstnipa til høgre i biletet. 

Frå Rørstadstølen ser du rett over på Vågstølane som har skogsveg heilt opp. Går du vidare innover dalen, kjem du til Gøyvinga. 

1 kommentar:

  1. Dette ser så fristende ut! En halvtimes vandring og så den utsikta! Alltid fine bilder hos deg! Fin støl med gamle murer. Rene idyllen.

    Ha en strålende søndag. Her er det grått og regn-

    Klem fra Ingunn

    SvarSlett

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!