mandag 30. juni 2014

Geiranger: 3 toppturar med kongeleg utsikt over verdsarven

Steffen Ben bloggar: 


GEIRANGER - langt meir enn turisme:
For dei fleste av oss er Geiranger synonymt med masseturisme, cruiseskip, smale vegar og sveitte sjåførar - og sett frå fjorden: høgdegardar, stupande fossar og brudeslør. Alt dette er Geiranger. 

Men same Geiranger kan - og er - også noko heilt anna. Slik det var det for meg og kompis Oddbjørn på guttetur i Geiranger denne helga, med tre dagar fritt til rådvelde: 

For oppe i dalsidene kring den tett folkesette turistgryta Geiranger, ligg fjelltopp etter fjelltopp på 1000-1800 meter og berre ventar på vitjing av deg! Og her får du stort sett vere mutters åleine; berre ein og annan utlending har teke seg opp til dei kringliggjande stølsidyllane, og enkelte også like opp til toppane. Men slett ikkje mange! 

Her kan du plukke topp etter topp, egg etter egg, tårn etter tårn. Nesten alle med same fantastiske fjordutsikta laaaangt der nede;  så sjølv dei største cruiseskipa som kom glidande inn den tronge Geirangerfjorden mest kunne få mindreverdigheitskompleks, der vi sat på toppane og skoda ned på dei "små" båtane.

- Fyldigare innlegg med mykje bilete kjem seinare; her berre ein første smakebit frå kvar av toppturane vi karane hadde oss, nett slik at du hugsar å leggje inn  Geiranger i ferieplanen din for sommaren 2014 med ein gong. Du vil aldri angre på eit slikt val! GEITFONNEGGA (1453 moh)


VINSÅSHORNET (1343 MOH)


KEIPEN (1379 moh)

1 kommentar:

  1. Har lenge planlagt en tur innover der til fjells, fikk med Dalsnibba nå men det blir liksom ikke helt en fjelltur:) Men gode tips her og som alltid så er du virkelig dyktig med kameraet ditt!!

    Fin sommer:))

    SvarSlett

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!