søndag 16. mars 2014

Hæ........Snø??????

Klar for skitur - blide og glade barn - og foreldre!

To par barneauge stirra overraska ut vindauget søndag morgon:
"Det er jo komt snø, jo!" utbryt Sanna Oliva
Bendik Matias på 3 år står lenge og kikkar,
nærast som han ikkje heilt skjønar kva han ser. 
"Snø - kva er det liksom?" ser det ut som han tenkjer.
Ikkje så lett å hugse forrige vinter når ein er så liten, 
og i år har det jo vore knapt vore snø. 

Sjølv om vi no er veeeeldig klar for at det blir vår og etterkvart sommar, så fann vi ut at vi nesten måtte la dei små få nytte sjansen til å teste skia litt. Dei har berre vore prøvd ein gong før i vinter. Snøbyene var allereie i ferd med å gå over til regn, og YR.no lova meir regn utover dagen, så her var det berre å hive i seg frukosten, smøre nista, pakke sekken, finne fram skia og akebretta og dra på tur. 

Som sagt, så gjort! Turen gjekk til velkjende Mostien og Museumstølen. Her kunne ungane gå på ski bortover skogsvegen, ake litt i bakkane på Museumstølen og vi kunne i tillegg leite etter geocachen som vi endå ikkje har funne på stølen. Det vil seie: 1/2 av familien har funne den - den mannlege halvparten - men vi jentene hadde endå til gode å kunne loggføre funn av geocachen "Mostien".


To små barn på skitur langs småstien. 


Litt knall og fall høyrer med!


Framme med stølen - det sluddar stadig meir

Dei små har allereie skjønt at skia skal setjast opp til veggen når vi tar pause!
Før vi sette oss ned for å ete, gjekk vi på leiting etter geocach'en. Mennene fekk ikkje lov til å seie noko - vi jentene skulle finne ut av det på eiga hand! Vi har tidlegare leitt på måfå, utan kart, men med app'en på mobilen vart det atskilleg lettare. Ein cache med ein artig og overraskande vri - say no more....
Bendik Matias feiar for eiga dør!

Det vart våtare og våtare i været - då var det godt å ete nista si under tak!Klar for retur - alle er framleis blide og nøgde!


Takk for i år, kjære Kong Vinter! 
Den vart stutt, men flott :)

No helsar vi våren velkomen!

7 kommentarer:

 1. Så artig innlegg! Jeg har lest og sett flere ganger. Her har det snødd litt i natt såpass at snøen danser over skaren i vinden. Kanskje det kan bli noen runder på jordet i løpet av dagen? Ikke fjellvær akkurat.

  God ny uke til dere alle!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Ingunn! Vi hadde i alle fall ein veldig artig tur der alle var blide og glade :)

   Slett
 2. Kort vinter, men så bra at dere hadde anledning til å komme dere ut på tur på ski da. Ungene så jo bare så fornøyde ut, herlige bilder. Imponert over 3 åringen som gikk såpass mye på skia selv også. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, 3-åringen var faktisk veldig flink til nesten ikkje å gått på ski før. Eg trur han syns det var veldig stad. No var det ikkje veldig utfordrande terreng akkurat, men viktig å øve opp meistringskjensla først :)

   Slett
 3. Får virkelig lyst å dra på tur når man har sett på bloggen her :)
  En mengde med flotte bilder og gode beskrivelser. Takk som deler.

  SvarSlett
 4. Vinteren innom en svipptur! Koselig tur med flinke små :)

  SvarSlett

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!