torsdag 18. juli 2013

På tur til Nedrestrandstølen i ekte vestlandsvær...

Værrapporten frå InstaWeather seier sitt: 11 C og regn - godt, norsk vestlandsvær med andre ord!
Og, ja - det pøsa ned!
Regnværet dei siste dagane, kan gjere sjølv den mest optimistiske noko motlaus..... men det nyttar lite å bli sitjande i sofaen: det beste er å kome seg ut og gå! Vi fann derfor ut at vi skulle ta oss ein rask luftetur, og ta turen opp på ein støl vi aldri har vore på. Det vil seie: eg har vore der før, for maaaaange år sidan - truleg nærare 30 år sidan.... (ooops, er eg blitt så gamal????).

No er stien merka, og skiltet ved hovudvegen har kome opp no i løpet av den siste veka. For å plassere staden nærare geografisk,så er vi no altså på sørsida av Hestadfjorden i Gaular kommune, på vegen mellom Sande og Viksdalen:
Nedrestrand ligg på sørsida av Hestafjorden mellom Sande og Viksdalen.
Ein fin tur er å gå vidare frå Nedrestrandstølen til Årnesstølen, og deretter opp til Årnesholten.
Retur kan leggjast via Eikelandstølen og ned att på Eikeland. 
Turen opp er knappe 2 km, og går raskt og greitt med jamn stigning, og etter ein liten halvtime var vi framme. Først eit stykke på graskledd skogsveg, og deretter på god sti merka med N. Cirka halvvegs er det laga til flotte, store trebord og benkar med fin utsikt over Hestadfjorden - ein idyllisk plass å grille ein sein sommarkveld!

Nederst er skiltet ved hovudvegen som nyss er kome opp. Stien er merka med N heile vegen,
og på stølen er det også postkasse med bok å skrive seg i. 

Nedrestrandstølen har berre eitt stølshus, og vi ser restane av det som truleg har vore ein fjøs. 

Garden Nedrestrand køyrer du forbi langs hovudvegen. (Det pøsregna då biletet vart tatt)
Husa på Nedrestrand er forresten mogeleg å leige både for overnatting og som selskapslokale (inntil 30 personar). Meir info finn du på www.nedrestrand.com.

Heldigvis ser det no ut til at vi går lysare tider i møte - det er faktisk lova strålande sol og 25 grader den komande veka! Vi har store planar for den komande veka, som inkluderer både fjell-liv og forhåpentlegvis sol og strandliv, så "stay tuned" på bloggen for oppdateringar!

Ha ei strålande solfylt helg og veke alle saman!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!