mandag 29. juli 2013

Duvande myrull og linne vindar, men illsinte regnbyger!


I dag skulle vi eigentleg på ein større og lengre fjelltur, men været ville det ikkje slik. Når vi skal gå på ein flott utsiktstopp for første gong, så vil vi jo nettopp kunne nyte noko av det vi går for - nemleg utsikta! Og med tåke og regn var det ikkje mykje utsikt igjen. Så turen blei utsett til seinare. I staden vart det andre gjeremål, og heller ein liten fjelltur på ettermiddagen.

Turmålet vart Furebøstølen i Angedalen. Faktisk første gong for min del! Eg har gått mange gonger til Ramstadstølen og sett opp på Furebøstølane, men aldri vore opp før no.

Knappe 4 km ein veg der ca. 3 av dei er på skogsveg. Det gjer dette til ein fin trimtur der du lett kan gå raskt, så etter 45-60 minutt gange er du oppe. Du følgjer skogsvegen frå Ramstad til endes, og vidare på stien til Ramstadstølane. Rett etter elvedelet, kryssar du elva og går på tydeleg sti opp mot Furebøstølane.

For meir informasjon om tur til Ramstadstølane, kan du lese dette innlegget frå juni 2012, og om du er interessert i ein lengre tur i området, kan du lese Steffen sitt innlegg om tur til Kvannfjellet og Steinheia.


Fin temperatur og myrulla duva fint i dei linne vindane. Men du verda for nokre illsinte regnbyger som kom!!! Heldigvis var dei snarsinte, så dei gjekk like raskt over som dei kom. Godt var det då å kunne søke ly under eit stølstak og vente på at det skulle gje seg. Fascinerande å sjå på slike raske skiftingar i været!Rett nedanfor stølen ligg desse to småfossane - det såg ut som det kunne vere ein fin badekulp i den nederste.
Men sidan vi allereie hadde bada i regn, så freista det ikkje så mykje med ytterlegare bading i dag..:)
Ein varm sommardag må dette derimot vere ypparleg!

2 kommentarer:

  1. Kjekt å lese innlegga dine, du skriv så godt og skildringane inspirerar til eigne naturopplevingar :)

    SvarSlett
  2. Takk for det :) Meininga med bloggen er nettopp å inspirere til tur og (nye) turopplevingar!

    SvarSlett

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!