tirsdag 26. februar 2013

Fullmåne over Fureviknipa - og vi tok på den!

Gjestebloggar: Steffen Ben

Nett no har Naturen veka si! Perioden då det mest er like lyst om natta som om dagen; om vêrgudane vil det slik då.  Og Gudane skal vite at dei har vore i storslag i det siste; blå himmel og passeleg kaldt og stabilt vêr, har gjeve oss mange fine dagsutflukter den siste tida.

I går kveld var det jamvel fullmåne, og den måtte ny(t)tast, ettersom det var klårvêr. Berre eit florlett slør la seg framfor månen - men eg trur månen likevel leverte 98,7%  av full lysverknad. Klokka 21 låste eg bilen på parkeringsplassen ved tunellen på Ulltang, etter ti minuttars køyring  i retning Askvoll. To karar i følgje, i godt strøk, i lett trav, nedover hovudvegen eit lite stykke, til startstaden for kveldens nyte-tur oppover fjellsida - mot toppen av Fureviknipa (750 moh).

Eit menneske ... og eit firbeint dyr - ein hund...kom imot oss, skrått inn frå trerrenget på sida av vegen. Ei ho, kom det fram då ho byrja snakke, hadde hovudlykt på, "for skams skuld" som ho sa. For strengt talt såg ho utmerka å gå i månelyset utan ekstra lys, ho og. Ho kom på attendetur frå Fauskevarden. På seg hadde ho truger - og nytta såleis same kommunikasjonsmiddel ute i marka som vi og skulle nytte denne kvelden.

Men ikkje berre månen lyste opp terrenget i retning Fureviknipa; skitrekket ikkje så langt nedanfor som slepte skifolk oppetter skibakken, og lysarmaturane med sterkt orange lys, gav liten tvil om rett retning for oss to som kom trakkande av eiga maskin - til fots.

Vi gjekk opp fjellsida og kom etter kvart inn i heisanlegget, heilt i toppen av skiheisen. Månelyset hadde sikta seg nøyaktig inn på å lyse gjennom øverste masta på anlegget, og dette gav ei trolsk stemning. Fram med fotoapparatet!

Det drog litt i lufta i toppområdet, utan at det la nokon dempar det slàg. Fin utsikt austover  - mot Førde by - og mot månen så stappfull og sprekkferdig! Ausgezeichnet!

25.02.2013 kl. 21.30:
Månen mett og god - midt i fleisen - på vår trugetur, forbi toppen av skitrekket og til varden på Fureviknipa!
PS! Det manglar penn i postkassen på varden, så ta med ein, er du snill!

4 kommentarer:

 1. Nydelig! Månen er magisk å sjå på der oppe på himmelen :)

  SvarSlett
 2. Takk for tipset.
  Jeg la opp ny både boks, bok og blyant den 23. januar i år. Det var vel egentlig for mye å håpe på at det skulle bli liggende. Jeg får svinge oppom med ny blyant. Kulepenner liker ikke frosten noe særlig.

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!