fredag 7. desember 2012

På ynskjelista: Toppturbok for dei minste

«Gladgutten, Henky og Dag the Dog er på hyttetur i fjellet. 
Ute er det vinter og masse snø. De skal på skitur. Topptur! 
Har du lyst til å bli med?»

Jula nærmar seg med stormskritt, og få av lesarane på bloggen min vert vel ikkje særleg overraska over at vi har turbøker på ynskjelista vår. Akkurat i år er vi faktisk litt i beit for gode ynskjer, for vi har det meste. "Opptur Bergen" var eigentleg ein favoritt, men etter ein rask kikk, ser vi at boka ber preg av mange små og lette turmål. Den passar nok midt i blinken for dei som bur i området eller har fritidseigedom i nabokommunane rundt Bergen, men kanskje ikkje fullt så spanande for oss andre. Då gjev "Opptur Hordaland" den informasjonen og inspirasjonen vi treng frå same området i staden (og den boka har vi jo for lengst fått i hus!).

MEN, i dag oppdaga eg på Utemagasinet sine nettsider at dei reklamerte for ei toppturbok for dei minste - og DET høyrdest jo veldig spanande ut! Vi er alltid på leit etter noko som kan motivere og inspirere våre små til å dra på tur :) Og med den kulda vi har no for tida, så må vi sitje inne og drøyme om turar i staden, og då kan ei slik bok vere fin å ha!

Boka fortel om toppturane sine oppturar og farer med humor og bilete, og fantasi og røyndom vert blanda saman. På turen får vi med oss ein dose toppturkunnskap for dei aller yngste... og kanskje også dei eldre? Dette er den første boka til tvillingane Kjetil og Marius Grimseth, og boka si handling er henta frå Romsdalen.

Og kva aldersgruppe passar så boka for? Som forfattarane sjølv seier det i intervjuet med magasinet Ute:
 "Minstemannen min på ett har i allefall satt pris på boka. Han peker på personene, dyrene og tingene og vll lære ordene. Eldstemann på fire stiller spørsmål om alt mulig rart i boka, og tvinger meg til å utvide historien. Det er jo morsomt, og litt av tanken, at foreldre kan bidra med egne kunnskaper og historier når de leser boka for ungene sine."

Så kanskje vi skal setje denne boka på ynskjelista vår? Boka får du i alle fall kjøpt her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!