søndag 25. november 2012

Vår første geocach!

Haugumkletten med Hafstadfjellet i bakgrunnen
I går tok eg og Sanna Oliva oss ein tur på (Haugum)Kletten. Det er ein liten topp rett ved her vi bur, og ein passeleg tur for små føter til å trene seg på å gå i ulendt terreng. Kvar gong vi går her, lurer eg på kvifor vi ikkje brukar dette området meir? Her er det faktisk utruleg mykje spennande å utforske undervegs - og derfor veldig, veldig kjekt for dei små. Turen opp gjer du unna på 10 minutt, så det er ingen lang tur - og passar derfor veldig godt i 2-4 års alder. Men også for større born er her mykje spanande å utforske!

Vi hadde primært to formål med turen vår: Kome oss ut å lufte oss litt/vere litt i rørsle og kaste 2 smokkar som Sanna Oliva fann i ei korg. Det er no ei stund sidan smokkane vart kasta for godt - dei havna i elva og er no truleg i magen på nokre fiskar. I alle fall er det det vi trur - og kanskje vi finn dei igjen neste gong vi har fiska og skal sløye fisken....:) Men vi hadde lagt til sides eit par stykker, sånn for sikkerhets skuld og i all løyndom - og desse fann ho i går. Så då var det om å gjere å kvitte seg med dei før uvanen brått blei etablert på nytt!

Heilt i starten av turen til Kletten, kan du ta turen innom ei hole. Du kan faktisk gå eit godt stykke inn i den, så lommelykt er naudsynt om du ikkje vil famle i blinde. Innerst i hola er det laga til steinbenkar og bord, og vi såg mange restar etter telys frå folk som har tilbrakt tid her. Eg og Sanna Oliva fann ut at her må vi gå bort ein kveld og ta med oss lommelykt og telys, og kose oss med kveldsmaten. Noko som har lyst til å vere med? Førjulskos med pepperkaker kan jo vere eit alternativ :)


Vi gjekk vidare oppover stien, som byr på passeleg store utfordringar for dei små - litt lett bortover, litt plankar å balansere på og rekkverk til å støtte seg på i dei brattaste partia. Sanna Oliva hugsa frå tidlegare at det er sett opp ein del fuglekassar i trea, og ho leitte etter dei på turen oppover.

Vel oppe på toppen, får du faktisk ei flott utsikt over Førde sentrum, og du ser rett på Hafstadfjellet.

Vi gjorde oss klar til smokkekasting. Eigentleg så lurte vi på om vi skulle etablere eit smokketre, men Sanna Oliva ville kaste dei i staden. Etterpå såg vi faktisk at det hang ein smokk i eit tre der - men det er nok nokon som berre har mista den.

Klar, ferdig, kast! Og laaaangt der ned havna den!
Vi hadde også med oss såpeboblar som vi blåste ut på toppen:

Det er fleire stiar til toppen, og på returen gjekk vi derfor ein annan sti fordi det langs denne stien er etablert gapahuk, disser og balansestokkar. Like etter at vi starta på turen ned att, oppdaga Sanna Oliva brått ein matboks inni ei lita hule. Og då kom ho mor på det: Det skal jo liggje ein Geocach på Kletten - og det var den vi fann - heilt utan GPS!!! Geocaching er forenkla sagt ein slags orienterings-skattejakt ved bruk av GPS der du leitar etter utlagte turboksar. Meir om informasjon om Geocaching finn du på Wikipedia. Ein oversikt over geocachar i Førde og omegn, finn du på denne sida.

Vi har fleire gonger tenkt vi skulle gå på leiting etter slike geocachar, men det har førebels blitt med tanken. Men no har vi altså funne vår første. Vi hadde ikkje planlagt å leite etter denne, så vi hadde eigentleg ikkje med oss noko i byte - meg eg ofra nøkkelknippet mitt slik at Sanna Oliva kunne ta med seg ein bokstavmagnet - ho valde bokstaven E.

Vi fann, vi fann - vår første geocach kan loggførast!

Så vart det nokre rundar på dissene og balansestokkane, før vi gjekk heim att.


Og at det hadde vore ein tur full av opplevingar for småjenta, fekk eg høyre då ho skulle leggje seg. Eg masa om at ho måtte leggje seg ned i senga (ho sat), og ho svara då:

"Eg er så sliten for eg har vore så masse på tur i dag. Så eg får ikkje til å sove...."

1 kommentar:

  1. Det var en lur måte å kvitte seg med smokken på. Våre gav den til fuglene ;)
    Dette med geocaching ser moro ut, må sjekke om det finnes noen i vårt nærområde når våren kommer :)

    SvarSlett

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!