torsdag 24. mai 2012

Frå Tyssedalsvatnet til Gyttavatnet


Del av Tyssedalsvatnet med Gyttavatnet i bakgrunnen

Som kjent så likar vi å utforske nye stiar og turmål. Stort sett så gjeld dette turmål som går opp i høgda, men vi har også i den seinare tid utforska nye, flotte turområde der vi stort sett går i flatt terreng. Den viktigaste grunnen til det, er jo at det sjølvsagt er godt eigna for små bein og ikkje fullt så slitsomt!
Forrige helg vart tilbrakt i Dalsfjorden, og derfor vart det turmål i dette området. Etter turen til Langesjøen i påska, har vi studert kartet og funne at vi ville sjekke nærare ut området rundt Tyssedalsvatnet. Det er går det fleire skogsvegar og stiar som kan utforskast.

Slik kjem du til Tyssedalsvatnet:
Etter å ha køyrt forbi Dale og vidare til Flekke, tar du av i retning mot Straumsnes og Hellevik. Mellom Tysse og Hellevik, står det eit skilt på venstre side av vegen, merka Tyssekvam 2 km. Køyr til endes av vegen og nedanfor siste huset, startar ein traktorveg. Du kan køyre litt inn på denne før du parkerer.  Derifrå går det fin skogsveg innover til Gyttavatnet. På kartet er det teikna inn sti vidare langs Tyssedalsvatnet og seinare inn att på skogsveg, og deretter til hovudvegen, slik at du i praksis kan gå rundt heile vatnet. Men det var for langt for oss, så det har vi ikkje prøvd ut.

Turtid til Gyttavatnet: ca. 45 min ein veg.


Gardane på Tyssekvam - turen startar rett forbi garden til venstre


Vi prøver å motivere Sanna Oliva til å gå mest mogeleg sjølv, og dette var ein plass ho likte seg, så ho gjekk store delar av vegen inn til Gyttavatnet. Etterdønningane etter 17. mai-feiringa nokre dagar før, var framleis til stades, så 17.mai-ropet til Solsida barnehage var stadig vekk å høyre på vår vandring:

"Hipp hurra vi er så glad, og vi har det kjempebra! Hipp hurra for Solsida!"

På vegen tilbake, gjekk vi oppom ein liten ås for å få litt meir utsikt. I det fjerne skimta vi Alden:


1 kommentar:

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!