fredag 16. september 2011

Munkebu - DNT hytte i Lofoten

I siste nummer av "Fjell og Vidde" (nr. 5 - 2011)  er det reklamert for DNT-hytta "Munkebu":
"Hytta med det kanskje artigste navnet i DNT-katalogen ligger på Moskenesøya, nesten så langt som du kommer ut i havgapet i Lofoten. Et veldig hyggelig turmål i en kupert og spennende fjellverden full av spisse tinder. Munkebu er et godt valg for både toppturer og rolige vandringer i et av Norges ytterste hjørner."

Sommaren 2007 la vi ferien vår til delar av NordNorge, og hadde nesten 4 veker med stort sett sol og fint vær heile tida :) Det var utruleg flaks, då vi sjølvsagt hadde planar om mange fjellturar. Og slik vart det - både Helgelandskysten og Lofoten vart utforska med fleire flotte turmål - og Munkebu var eitt av desse. Ein nydeleg dag med sol og varme - så shorts og bikinioverdel var det rette turantrekket.

Hytta er ubetjent, og nøkkel kan du hente hos Sørvågen Handel mot framvising av DNT-medlemskort. Vi var berre på dagstur, og hadde såleis ikkje lånt med oss nøkkel. Men heldigvis for oss, så var det folk på hytta, så vi fekk anledning til å ta ein kikk.

Vi gjekk også vidare opp på Munken (510 moh) - ein 20 minutts gange frå hytta. Eit utruleg flott landskap! :
Hyttefakta:
Hytta har 15 sengeplassar, vedovn og gasskjøkken. Hugs å ta med sovepose eller lakenpose, samt tørke- og toalettpapir.

Adkomst:
Det er T-merka rute frå Sørvågen. Ruta byr på litt bratt stigning, men er tilgjengeleg for dei aller fleste.

Kart:
Vest-Lofoten 1: 50 000

Turtips:
Munkebu er eit strålande utgangspunkt for turar til øyas høgaste punkt, Hermanndalstinden (1027 moh). Vegen opp krev ikkje klatring, men er luftig på utsette stader.


Litt "kunst" finn du på vegen:
 Og ein steinsofa kan vere god å slappe av i:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!