mandag 8. august 2011

Skarvedalsvatnet (932 moh)

Ungane kosa seg ved Skarvedalsvatnet

I ferien har eg nok ein gong fått auga opp for at Gaularfjellet er eit fantastisk flott turområde - også på sommaren! Vi tok turen til Skarvedalsvatnet (932 moh). Denne turen er ein del av ein gamal ferdselsveg mellom Gaularfjellet og Haukedalen.

Turen startar ved brøytestasjonen på fjellet. Stien er ikkje merka, men den er usedvanleg god og tydeleg, så det var ingen problem å finne fram. Du finn også turomtale i "Opptur Sogn og Fjordane", tur nr 14-02 og bilete under tur nr 15-01. Turen er ein del av fjelltrimmen til Viksdalen IL.

Utsikt mot Sværeskaret og Johannesberget til høgre

Kjempefint og lett turterreng, godt eigna for små born. Tid i roleg vaksentempo: ca. 45 minutt ein veg.

Eit vilt og vakkert landskap med utsikt til mellom anna Sværeskaret, Johannesberget og Melsnipa. Her var det godt å vere! :)

2 kommentarer:

  1. Så flott ut. Kanskje dette var et alternativ.

    SvarSlett
  2. Herlige bilder Liv Janne, ser dere har tatt turer i skikkelige kjente turiststrøk. Har ikke gått der, flotte turer og omgivelser ser det ut til. Skulle ønske at han samboer'n min var like ivrig på fjellturer, da hadde det kanskje blitt mer slikt i ferier her i huset, hi-hi.

    Kjekt at småfrøkena har fått turlysten og klarer selv. Tålmodighetsprøve til tider kanskje, men det lover veldig bra :D

    Ha en herlig onsdag!

    SvarSlett

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!