mandag 4. juli 2011

Nipenatt

Utsikt frå Strandanipa
Fredag kveld deltok vi på Nipenatt med Flora turlag. Og etter fleire dagar med regn, var vi også så heldige at været vart betre og betre utover natta, og vi fekk delvis sol(nedgang).

Kort fortalt er ruta som følgjer (med start i Eikefjorden):
Hovlandsstølen - Nipevatnet - så vestover til Flatenipa (860 moh - turens høgaste punkt) - Litlenipa - Strandanipa - Hatlesetnipa og ned att til Grov.
(Kartblad Eikefjord 1118 II - Turkart: Ålfotbreen).Ved å klikke på Hovlandsstølen, Nipevatnet og Strandanipa ovanfor, finn du turskildringar som er lagt ut på http://www.eikefjord.net/. Stiane er svært godt merka. Turen til Hatlesetnipa finn du m.a. omtalt i Boka "Opptur Sogn og Fjordane" av Anne Rudsengen (s. 474-475). Ei knapp mil vest for Eikefjorden, tar du til høgre i krysset til Grov. Der kjem du inn på rv. 614, og ca. 1/2 km frå krysset, går det ein skogsveg på høgre side. Her startar turen og det er godt merka sti også her. Flotte bilete frå Hatlesetnipa no i juni, finn du på bloggen til Skorpionens hjørne. Det var for øvrig første gongen eg gjekk stien frå Hatlesetnipa og ned på Grov. Vi har alltid gått frå Hatleset (stien er merka med vegskilt "turløype" ca. 7-8 km vest for Eikefjorden, og har god parkeringsplass), og eg vil nok heller tilrå den turen framfor stien frå Grov.

Eg har vore fleire gonger på Hatlesetnipa og ein gong på Hovlandsstølen, men har ikkje gått i terrenget mellom desse plassane, så dette vart ein heilt ny tur for meg. Ved rasteplassen langs rv. 5 i Eikefjorden starta eg og Steffen på turen kl 19 - i lag med 12 andre. Bortsett frå å ha gått tur i midnattssola i Nord-Norge, har eg ikkje mykje røynsle i nattevandring på fjellet. Men det er absolutt å anbefale! Det var utruleg fint å gå, lettgått terreng og noko magisk og fredfullt å vandre etterkvart som natta seig på. Og roen senka seg over turfølget: Etter at prata gjekk nokså aktivt på veg mot Hovlandsstølen og Nipevatnet, var det betydeleg stillare i flokken då vi rusla frå Strandanipa og vidare til Hatlesetnipa. Om det var natteroen som seinka seg eller om vi var byrja å bli slitne, kan jo kanskje diskuterast ;)

Utsikta mot øyriket utanfor Florø, var upåklageleg. Dessverre låg tåka over Ålfotbreen, så vi fekk ikkje sett så mykje til Keipen, Plogen og Saga. Tåka letta litt ut på natta, og vi fekk med oss ein flott solnedgang over Haukåbøra.
Klokka var passert 01.30 då vi ankom rv. 614 ved Grov - slitne, men godt nøgde med ein flott fjelltur - ca. 4 1/2 times aktiv gange og om lag eit par timars mat- og pustestopp samla sett.

Nokre bilete frå turen:

1 kommentar:

  1. Spreka!! For noen flotte bilder!! Var dere mange? Tenkte på deg faktisk da jeg visste at turen skulle gå, lurte på om dere kom dere med :D Kjempeflott tur ser det ut til, jeg har aldri gått den turen på langs. *føre den på to-do lista* :)Heldig med været også, så da er det bare å knipse, nyte og oppleve :D

    Må sjekke linken til de jentene under her, høres artig ut. Jenter kan og jenter vil, he-he!

    Det blir Håsteinen i dag med ei venninne fra Askvoll om tåka ikke legger seg. Flott tur, bare gått den en gang før.

    Kos dere og nyt sommer'n!

    SvarSlett

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!