onsdag 27. oktober 2010

Trilletur Åsedalen - Øybost ; ein forsmak på vinteren
Dei siste dagane har det vore full vinterstemning med masse snø, kuldegrader og sol. For ihuga skifans, har det vorte ein rekordtidleg start på skisesongen. For oss som likar best å gå til fots, og som dessutan kanskje ikkje akkurat bør gå på ski for tida, så er målet å finne turar der vi kan få kombinert følgjande: nyte sola, kome seg litt opp i høgda, mogelegheit for å trille med barnevogn trass i snøføre og gjerne litt motbakkar for litt ekstra treniningseffekt. Ein flott spasertur/trilletur som tilfredsstiller desse punkta, er å gå frå Hove bru i Naustdal og opp Åsedalen til Øybost (riksveg 511). Og dette vart turmålet vårt laurdag 23.10.10.

Vi brukte ca. ein times tid på veg opp - i roleg "høggravid" - tempo :) og samla stigning var på vel eit par hundre meter. Vi hadde sola med oss heile vegen, men det var rart å føle på så mykje vinterstemning og vite at vi framleis er i oktober....

Vi snudde i krysset der du kan køyre den private bomvegen over til bossplassen i Hesjedalen (Klopstad). Eg har tidlegare skrive om trilleturen frå Klopstad til Kleppstølen, så her hadde vi hatt mogelegheit til å gå over til Klopstad og ned til hovudvegen på Rv 5 i Erdalen, eller gått vidare innover mot Kleppstølen. Det hadde truleg vore for mykje snø til å trille barnevogn inn på Kleppstølen, og sidan vi kom i skuggen av sola, så valte vi å snu.

For å kome til Hove bru, tar du av til høgre frå riksveg 5 etter å ha passert Naustdal sentrum og rett før du køyrer inn i Sunnfjordtunnellen. Derifrå er det 1-2 km før du kjem til eit skilt der du kan ta av til høgre til Åsedalen. Parker ved brua.

Kartutsnitt frå www.ut.no med markering av start og sluttpunkt på turen (raudt merke)Vinterstemning i oktober. Utsikt mot Heilevangsstaurane (Blegja) til venstre på det øvste biletet:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!