fredag 9. juli 2010

Ettermiddagstur til Kusslistølen og Gravevatnet

Med sommarens vær, så gjeld det å utnytte dei sjansane ein har til å kome seg på tur! Og det gjorde vi torsdag ettermiddag 08.07.10. Turen gjekk då til Førde kommune si drikkevasskjelde - Gravvevatnet (også kalla Gravvatnet utan e) på 602 moh.

For å kome dit køyrer du i retning Jølster frå Førde sentrum og etter nokre kilometer, tar du av til høgre ved skilt merka Sundsdalen 7 km. Etter litt stigning, kjem du til eit skilt merka Kinna, og svingar til venstre der. Til slutt køyrer du heilt til neste skilt kor det står Byrkjeflot 1 km. Der køyrer du vegen til endes, forbi siste garden og parkerer der vegen sluttar.

Fin og god sti innover, så det er ikkje vanskeleg å finne fram. Litt bløtt i stien i starten, så fjellsko er å tilrå. Totalt ikkje meir enn ca. 200 meters stigning, så det er ein lett og grei tur. På vegen innover passer du Kusslistølen:

Etter Kusslistølen kjem det meste av stigninga, men du stig raskt oppover og etter 15-20 minutt er du framme ved Gravvevatnet. I roleg gangtempo tar heile turen ca. 1 time ein veg, og det er ein fin tur å gå med barn.

Gravvatnet med flotte Svarteknibba i bakgrunnen (står som turmål i Opptur Sogn og Fjordane - Gaular kommune):

Ikkje alle hytter er like fine.... denne hytta har visstnok stått på den gamle campingplassen i Viskedalen tidlegare, men blir ikkje tatt så godt i vare på no:

Eit synleg bevis på at vi var på rett plass:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!