tirsdag 4. august 2009

DNT-hytte nr. 2: Kårvatn


Frå Todalen køyrde vi vidare innover dalen, 7 km, for å kome til Kårvatn. Kårvatn gard har gitt husly for turistar i over hundre år, og fjella omkransar garden i alle himmelretningar. Turmogelegheitane er mange.

Litt fakta:
Til Kårvatn er det heilårsveg, og området er også verd eit besøk på vinterstid. Vertskapet bur på Kårvatn heile året. DNT har, gjennom Trondheim Turistforeining (TT), ei sjølvbetjeningshytte på garden. Hytta vert kalla for "Målastua". Du ser hytta til venstre på biletet. Hovudhuset på garden ser du til høgre. I tillegg til DNT-hytta, er det mogelegheit for å leige leilegheit og hytter for kortare eller lengre tidsrom. På garden er det overnattingskapasitet på vel 30 sengeplassar, i tillegg til hyttene dei har for leige.

"Målastua" blir drive på ein litt annan måte enn dei tradisjonelle sjølvbetjeningshyttene. Vertskapet på garden sørgjer for at dei som kjem får kjøpt eit større utval matvarer, og eit godt utval i drikke. Hytta har både straum og innlagt vatn.

Turmogelegheiter:
Kårvatn er ideell for barnefamiliar, først og fremst sidan det er bilveg heilt fram. Nærområda rundt garden byr på mange opplevingar for borna. Om hausten er det mykje bær og sopp, og om sommaren er det gode mogelegheiter for bading og fiske. Ein kan gå tur til Naustådalssetra eller til Gammelseterdalen. Berre ein halvtimes gange frå garden ligg Nauståfossen. Kulpen ved foten av fossen kan brukast til bading, og det er også mogeleg å gå bak fossen der det finnast eit større rom under berghammarane.

Kårvatn er også knytt til rutenettet i Trollheimen, og det er merka ruter til Trollheimshytta og til Innerdalen. Det er elles fleire andre flotte dagturar som ein kan ta frå hytta.

Avstandar:
Kårvatn ligg 2,5 mil frå Sunndalsøra på RV 671. Frå Trondheim er avstanden 15 mil, frå Molde vel 10 mil og frå Kristiansund knapt 10.

Sjå www.kaarvatn.no for kontaktinformasjon.

På Kårvatn var det absolutt koseleg, og ikkje minst ein fredens plass. Også denne hytta litt i utkanten av rutenettet i Trollheimen, men det såg likevel ut til å vere bra med fjellfolk som fann vegen hit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!