tirsdag 14. juli 2009

14.07.09 Bæreseletur til Kletten på HaugumI dag er nurket vårt 3 mnd gamal, og vi driv no og trenar ho til å vere i bæresele. Ein fin treningstur for dette har vore å gå opp på Kletten på Haugum, som er rett bortanfor der vi bur. Toppen er ikkje meir enn ca. 80 moh, men gjev likevel ei flott utsikt over Førde sentrum. Så derfor kallar eg det for Førde sitt miniputt-byfjell! Frå du startar turen, tar det ikkje meir enn 7-8 minutt å nå toppen i veldig roleg gange.

På toppen er det sett opp benkar, med nistepakke og god drikke er det lagt til rette for at du kan nyte utsikta lenge - og du ser mellom anna rett over til Førde sitt eigentlege byfjell, Hafstadfjellet.

Kletten har også ei viktig historie med seg. Der er mange bunkerar og krigsstillingar frå 2. verdskrig. Like aust for Kletten låg brakkeleiren på Hundvebakke. Frå Kletten har du utsyn til dei viktigaste tyske anlegga i Førde, og til staden der det Canadiske flyet med Phil Myrick og Claude Berges styrta i Førdefjorden under "Den svarte fredagen" 9.februar 1945.
Dette var det største luftslaget over norsk jord under 2.verdskrig. Kletten Grendalag har fått støtte til å reise ei krigsminnetavle ved oppgangen til Kletten og ynskjer å jobbe for å ta vare på hstoria og krigsminnene som ligg til området. Sjå også deira heimesider.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!