mandag 13. juli 2009

12.07.09 Trilletur Klopstad - Kleppstølen

Posted by PicasaPå ettermiddagen søndag 12.07 køyrde eg og familien min opp og parkerte ved bossplassen i Hesjedalen. Derifrå gjekk vi på den private bomvegen over til Åsedalen i Naustdal kommune. Etter vel 1 km, kom vi til den asfalterte vegen i Åsedalen. Der svinga vi til høgre og gjekk nokre hundre meter før vi kom til eit skilt som viste til Kleppstølen. Derifrå var det ny, men god, grusveg, så det var uproblematisk å trille med barnevogn. Men du passerer eit par ferister på vegen, og desse kan vere litt vanskeleg å kome over når du er åleine. Det går å trille vogna forsiktig over, men det beste er nok å løfte den over. Vegen har litt stigning, men den er ganske overkommeleg.
På veg innover har du mulighet til å ta av til Grimsetstølen på høgre sida, og litt seinare til Kvamestølen på venstre sida. Men då må du nok parkere barnevogna. Etter ein 45 minuttars gange frå bilen, var vi framme på Kleppstølen (sjå biletet).
Total gangavstand t/r: ca. 9 km
På Kleppstølen er det for øvrig fint å parkere bilen og gå til fots til Stehoggestølen og Smådalsnipa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!