mandag 13. juli 2009

13.07.09 Trilletur til Hunsrasta

I dag vart det trilletur til Hunsrasta ved Bekkjavatnet i Førde. Dei fleste førdianarar veit kor denne turen går, men for ukjende så kan eg fortelje at turen startar på høgda mellom Bekkjavatnet og Langelandsvatnet - like ved grensa til Gaular kommune. Det er 2 km grusveg inn på sørsida av vatnet til Hunsrasta som renn ut heilt sør-aust i Bekkjavatnet. Denne vegen er godt tilrettelagt for turgåing med barnevogn. Det er også ein forholdsvis lett tur, og den tyngste bakken får ein på turen attende til parkeringsplassen.

Området ved Hunsrasta er tilrettelagt for aktivitetar som bading, telting, grilling m.m. Her er toalett, bord og benker, gapahuk m.m. Området er mykje brukt av barnehagar, skuleklassar og andre til friluftsliv og undervisning. Det er også fin sti rundt heile vatnet. Frå Hunsrasta kan ein også gå vidare opp til Hafstadfjellet. Det er med andre ord eit kjempefint turområde, men minuset er at turen kan bli litt i kortaste laget med barnevogn for dei som er van med å gå på tur. Det er då eit godt alternativ å ha med seg bæresele, og halde fram turen med denne.Sjå også omtale av området på Reisemål Sunnfjord sine sider:
http://www.sunnfjord.no/go.cfm?id=109513

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!