tirsdag 12. august 2008

30.06.08 Gullingen (979 moh)Årets ferie med bubilen gjekk i år til Lysefjorden og kjende fjellattraksjonar som Preikestolen og Kjerag. Ingen av oss har vore i områda før, så det er kjekt å utforske noko nytt. Planen var også å gå på eit par toppar i Haukeliområda, men fann raskt ut at det nok enno var vel mykje snø i 1600-meters høgd.

På våre fjellferiar har det alltid dukka opp ein eller fleire toppar som vi ikkje har høyrt om eller tenkt på, men som vi endar opp med å gå opp på. Gullingen i Suldal kommune vart ein slik topp for oss. Då det verken var vêr eller forhold til å ta toppane på Haukelifjell, køyrde vi vidare sørover. I boka ”125 utvalgte turer” frå Stavanger turistforening står Gullingen omtalt.

Frå å våkne til solskinn i Odda, gjekk det fort over til regn, men tidleg på ettermiddagen letta det litt opp og vi fekk opphaldsver på turen vår. Sidan vi starta turen på ca. 530 moh, så var det ikkje harde turen oppover og etter vel ein halvtime var vi framme. Sjølve turen starta ved skitrekket i nærleiken Gullingen Turistsenter som er ein populær stad for leirskuleopphald. Siste biten opp innebar litt lett, men ufarleg klyving. Sidan veret ikkje var heilt topp, låg det mykje skodde rundt oss og utsikta var begrensa. Men det blir sagt at på fine dagar kan ein sjå heilt til Ullandhaug i Stavanger.

Utsikt frå varden ned mot Gullingen Turistsenter. Som de ser, var det litt skodde denne dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!