torsdag 31. juli 2008

Jonstadstølen :-)


Når vi ikkje er på tur for å oppsøkje nye eller kjende fjelltoppar, er vi gjerne på Jonstadstølen. Den brukar vi flittig både i helgar og feriar, og er ein kjempeflott plass å kople av!

Det er mange stiar å gå for å kome til stølen, og dei skal eg ta igjen ved eit seinare høve, men som oftast reiser vi lettaste veg: Då køyrer vi til Solheim i Naustdal, og tar av oppover Horstadstølsvegen. Vi køyrer forbi Ekrestølen, Horstadstølen og parkerer ved Reiakvamsstølen. Derifrå er det ca. 3 km å gå på tilnærma flat sti (12 meters høgdeforskjell), så denne turen er overkomeleg for nesten alle.

Her er eit oversiktsbilete over alle sela på stølen. Vårt sel er det grøne til høgre i biletet:

Området kring Jonstadstølen sett "ovanfrå": Stølen ligg ved lona til høgre. Til venstre er Jonstadstølsvatnet, og bakarst er Storevatnet. Det er ved andre enden av dette vatnet vi parkerer bilen. Horstadstølen og Reiakvamsstølen ligg der. Dei to fjelltoppane vi ser, er Solheimsnipa/Ramstadnipa til høgre og Bolteheia til venstre.

Fjelltoppen vi ser her, er Storefjellet/Dyrdalsknausen. Selet vårt i framgrunnen. Lona til venstre, og Jonstadstølsvatnet i bakgrunnen. Det er fine mogelegheitar for fiske i begge vatna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad om du har lyst til å leggje igjen ein kommentar når du har vore innom bloggen min! Og kom gjerne med spørsmål om turar og turmål :)!